Autoriaus Dienoraštis Apie Finansų Ir Verslo

Pilnas Facebook privatumo nustatymų vadovas


„Facebook“ daugeliui žmonių yra daug dalykų. Įmonėms tai yra būdas tiesiogiai ir asmeniškai pasiekti savo klientus. Asmenims tai gali būti būdas pasiekti tolimą šeimą ir draugus arba rasti panašių pažiūrų žmones, kurie padės jums patekti į tėvystės ar sveikatos krizę. „Sweepstakes“ gerbėjai naudoja „Facebook“, kad padėtų jiems laimėti daugiau prizų.

„Facebook“ platformos lankstumas reiškia, kad galite rizikuoti, jei nesirūpinsite, kas gali matyti jūsų įrašus. Žmonės buvo atleisti, atsisakyta įeiti į koledžą ir iškelta byla dėl dalykų, kuriuos jie netvarkingai paskelbė „Facebook“.

Štai kodėl taip svarbu atkreipti dėmesį į tai, kas gali matyti jūsų įrašus. Laimei, „Facebook“ leidžia jums pasirinkti iš penkių iš anksto nustatytų parinkčių, kad greitai pasirinktumėte kiekvieno privatumo įrašo lygį. Galite naudoti privatumo parinktis, kad nuspręstumėte, kokie atnaujinimai yra skirti visam pasauliui matyti ir kuriuos turėtumėte rezervuoti patikimiems žmonėms.

Jei norite nustatyti šias privatumo parinktis, ieškokite mažos pilkosios pasaulio piktogramos su išskleidžiamajame rodyklėje. Spustelėję rodyklę, galėsite pasirinkti reikiamą privatumo nustatymą.

Čia pateikiamas kiekvienos „Facebook“ privatumo parinkčių, užsakytų nuo mažiausiai iki labiausiai ribojančių, suskirstymas.

  • 01

    „Visiems“ privatumo nustatymas „Facebook“

    Nuotraukų koliažas

    „Visi“ yra populiariausias „Facebook“ privatumo lygis. Kiekvienas gali matyti šiuos įrašus, ar jie būtų jūsų draugai, visi nepažįstami žmonės, ar žmonės iš jūsų praeities.

    Dabar tai nebūtinai yra blogas dalykas. Jei bandote gauti balsų už įvestą konkursą arba norite gauti papildomų įrašų, kai žmonės įveda savo unikalią nuorodą, jūsų įrašų atidarymas visiems suteikia jums platesnę auditoriją.

    Kai kurie žmonės taip pat nori padaryti keletą pranešimų, kurie būtų prieinami visiems, kad žmonės, kuriuos jie žino, kurie dar nėra jų draugai, gali juos identifikuoti.

    Vis dėlto turėtumėte būti tikri, kad čia nieko nepateikiate, kad galėtume sutrikdyti ar išjungti galimą darbdavį ar priėmimo pareigūną. Jei savo tėvams, savo pastorui ir (arba) darbdaviui nieko nesakytumėte, neprašykite jo visiems.

    Svarbiausia, nesiųskite čia jokios informacijos, kuri galėtų kelti pavojų, įskaitant jūsų adresą arba telefono numerį, įsiregistravimą, kuris atiduoda jūsų dabartinę vietą, arba datas, kada vykstate atostogauti, o jūsų namuose bus tuščias. Asmeninės nuotraukos ir (ypač) jūsų vaikų nuotraukos taip pat geriau skelbiamos naudojant kitą privatumo nustatymą.

    Patikrinkite 10 dalykų, kurių niekada neturėtumėte paskelbti socialinės žiniasklaidos priemonėse dėl kitų svarbių saugos patarimų apie slaptą informaciją, kurią turėtumėte apsaugoti.

  • 02

    „Draugų draugų“ privatumo nustatymas „Facebook“

    Skelbimas į „draugų draugus“ yra griežtesnis nei „visi“, tačiau jis vis dar pasiekia daug žmonių, ir jūs neturite daug galimybių kontroliuoti, kas mato tai, ką skelbiate šiuo nustatymu.

    „Draugų draugai“ privatumo nustatymas apima visus žmones, kuriuos pridėjote prie draugų sąrašo, ir visus žmones, kuriuos pridėjo šie žmonės.

    Vėlgi, tai nebūtinai yra bloga. Skelbimas draugų draugams gali padėti susitikti su vėsiomis žmonėmis, kurių dar nežinote.

    Bet jūs neturite įtakos, kas jūsų draugai prideda prie jų sąrašų. Kai kurie žmonės yra žymiai išsiskiriantys nei kiti, o kai kurie iš jų mažiau išsirinkę draugai gali pridėti žmonių, kurių nepasitikite.

    Taigi jums reikės vadovautis daugeliu tų pačių apribojimų, kuriuos darote, kai skelbiate „visiems“. Venkite asmeninės informacijos, kuri gali kelti pavojų jūsų ir jūsų šeimai, ir pabandykite ne būti pernelyg prieštaringa, nebent neprieštarautumėte, kad tai yra teismo ir karštų pokalbių centras.

  • 03

    „Draugų“ privatumo nustatymas „Facebook“

    Dabar jūs pasieksite privatumo lygius, kuriuose jūs galite kontroliuoti, kas mato, ką skelbiate. Naudodami „draugų“ privatumo nustatymą, tik tie žmonės, kuriuos patvirtinote kaip draugus, matys, ką parašėte.

    Dabar kai kurie žmonės yra daug pasirinkę apie savo „Facebook“ draugus, nei kiti. Kai kurie žmonės patvirtina tik asmeniškai pažįstamus draugus, o kiti patvirtina visus gautus prašymus. Nė vienas iš jų yra neteisingas (nors turėtumėte žinoti apie „Facebook“ draugo sukčiavimo atvejus).

    Jei esate išrinktas dėl savo draugų, galite šiek tiek daugiau atidaryti su čia skelbiama informacija. Jei jūs daugiau norėsite „labiau įsižiebti“, tuomet turėtumėte būti labai atsargūs, kai skelbiate draugams.

  • 04

    „Custom“ privatumo nustatymas „Facebook“

    „Facebook“ pasirinktinis privatumo nustatymas leidžia pasirinkti konkrečius žmones ar žmonių grupes, kad galėtumėte bendrinti savo įrašus.

    Pvz., Galite nustatyti draugų sąrašus, kad būtų įtraukti asmenys, turintys konkrečių interesų ar požiūrių. Tokiu būdu galite padaryti skelbimus matomus artimiausiems draugams, netoliese gyvenantiems žmonėms, kitiems gerbėjų gerbėjams arba vis dėlto suskirstyti savo draugus.

    Tokiu būdu galite įsitikinti, kad dalinatės savo vaikų nuotraukomis su savo artimaisiais arba skelbiate apie naujus dovanos žmonėms, norintiems patekti į loterijas. Galite sukurti žmonių grupę, norinčią keistis konkurso balsais arba turinčiais tuos pačius politinius pasitikėjimus.

    Šis nustatymas suteikia daug daugiau laisvės išreikšti save saugiai ir be nuobodu žmonių, kurie nėra suinteresuoti konkrečiomis temomis.

  • 05

    „Tik man“ privatumo nustatymas „Facebook“

    Jei jums patinka kalbėti su savimi, „tik man“ privatumo nustatymas yra skirtas jums. Kaip atrodo, jūs esate vienintelis, kuris gali matyti šiuos įrašus.

    Kodėl norėtumėte skelbti tik sau? Na, galite tai naudoti programoms, kurias skelbiate jums, jei norite įsitikinti, kad jie nesunkina jūsų draugų per daug automatinių pranešimų. Galite skelbti priminimus sau arba susieti su straipsniais, kuriuos norite skaityti vėliau.

    Jei turite paskelbti „Facebook“ nuorodą, kad galėtumėte įvesti dovaną, ir rėmėjas neprivalo patvirtinti įrašo, taip pat galite naudoti „tik mane“ nustatymą.

  • 06

    Keletas išimčių, kurių reikia nepamiršti

    Yra keletas dalykų, kuriuos reikia nepamiršti, kai kalbama apie privatumą socialinės žiniasklaidos priemonėse. Viena vertus, „Facebook“ pateikia tam tikras privatumo nustatymų išimtis. Pavyzdžiui, kai kas nors yra pažymėtas eteryje, jie galės jį pamatyti net ir tuo atveju, jei jie paprastai nebūtų tinkami.

    Be to, turėtumėte prisiminti, kad yra būdų, kaip pasiekti daugumą privatumo nustatymų. Draugas gali paimti jūsų įrašo ekrano nuotrauką ir, pavyzdžiui, paskelbti jį viešai. Arba jūsų „Facebook“ paskyra gali būti nulaužta, o įsilaužėlis galėjo matyti viską, ką paskelbėte, net tik sau.

    Yra keletas dalykų, kurių niekada neturėtumėte skelbti socialinės žiniasklaidos priemonėse, neatsižvelgiant į pasirinktus saugos nustatymus. Jei kažkas sugadintų jūsų gyvenimą ar blaiviai nustebintų, jei jis išeis, geriau jį laikyti neprisijungus.

    „Facebook“ siūlo privatumo lygius kaip paprastą būdą kontroliuoti, kas turi prieigą prie jūsų informacijos. Tačiau nepamirškite, kad geriausias būdas užkirsti kelią slaptai informacijai nutekėti viešai, yra tai, kad nesikreipkite į „Facebook“.


  • Video Iš Autoriaus:

    Susiję Straipsniai:

    ✔ - Origin PC - Neuron Giveaway (pasibaigęs)

    ✔ - 8 Puikūs konkursai vaikams: kūrybingi ir akademiniai vaikų konkursai

    ✔ - Islandija natūraliai - Islandijos grupės loterijos (baigėsi)


    Naudinga? Pasidalinti Su Draugais!