Autoriaus Dienoraštis Apie Finansų Ir Verslo

Kontroliuoti, kas rodoma viešame LinkedIn profilyje

Privatumo valdymas „LinkedIn“


Gali atrodyti keista, kad norėtumėte kontroliuoti privatumą socialiniame tinkle, pvz., „LinkedIn“, ypač kai jūsų tikslas yra žinoti ir skatinti savo karjerą ar verslą. Tačiau gali būti situacijų, kai norite apriboti informaciją, bendrai naudojamą už tinklo ribų.

Vienas teigiamas socialinės žiniasklaidos aspektas yra tai, kad jūsų informaciją galima rasti „Google“ paieškose. Bet galbūt to nenorite. O gal tik norėtumėte, kad žmonės, su kuriais susieti „LinkedIn“, matytumėte visą savo profilį, tuo pačiu laikydami jį paslėptu nuo kitų.

„LinkedIn“ leidžia valdyti ir apsaugoti jūsų privatumą palyginti paprasta, palyginti su kitomis socialinio tinklo svetainėmis, pvz., „Facebook“. Nors tuos, su kuriais susisiekiate, galėsite matyti visą „LinkedIn“ profilį, tačiau turite didelę įtaką tam, kokių profilio dalių rodoma visuomenei (žmonėms, esantiems už tinklo ar per paieškos sistemas).

Kodėl apriboti prieigą prie savo profilio?

Atrodo, kad priešinga intuityvi apriboti, kas gali matyti jūsų profilį, jei jūsų tikslas yra išplėsti savo (laisvai samdomų) karjerą ar namų verslą. Tačiau gali būti priežasčių paslėpti savo profilį arba apriboti tai, ką žmonės mato, įskaitant:

  • Jūs gausite savo namų verslą ir nenorite, kad jūsų bosas žinotų.
  • Norite išvengti buvusio boso ieškant jūsų ir skelbiant blogą nuorodą.
  • Jūsų tikslas naudojant „LinkedIn“ yra daugiau paramos ir išteklių, o ne verslo kūrimui ir rinkodarai.

Galite kontroliuoti, ką žmonės gali matyti ir negali matyti, arba būti įspėti apie jūsų „Linkedin“ profilį.

Kaip paslėpti savo „LinkedIn“ viešąjį profilį

Jei nenorite, kad jūsų profilis būtų rodomas „Google“ ar kitose paieškos sistemose, ir nenorite, kad jūsų profilis būtų matomas ne „LinkedIn“ nariams, galite visiškai paslėpti savo profilį. Štai kaip:

  1. Prisijunkite prie „LinkedIn“
  2. Jei norite pamatyti išskleidžiamąjį meniu, viršutiniame dešiniajame kampe spustelėkite „Me“. Spustelėkite „Nustatymai ir privatumas“.
  3. Spustelėkite „Redaguoti viešąjį profilį“.
  4. Dešinėje puslapio pusėje pamatysite langelį „Jūsų profilio viešas matomumas“ su šalia esančiu mygtuku. Jei mygtukas įjungtas, spustelėkite, kad jį išjungtumėte visose paieškos sistemose.

Pasak „LinkedIn“, jei jūsų profilis buvo matomas, gali praeiti kelios savaitės, kol bus išjungtos paieškos sistemos.

Kaip kontroliuoti, kokias „LinkedIn“ profilio dalis matote visuomenei

Jei norite, kad jūsų profilis būtų rastas paieškos sistemose ir ne „LinkedIn“ naudotojams, bet norite apriboti jų prieigą prie peržiūros, tai galite padaryti ir per savo profilį. Štai kaip:

  1. Prisijunkite prie „LinkedIn“
  2. Jei norite pamatyti išskleidžiamąjį meniu, viršutiniame dešiniajame kampe spustelėkite „Me“. Tada spustelėkite „Nustatymai ir privatumas“.
  3. Grįžkite į vietovę, pažymėtą „Jūsų profilio viešumas“.
  4. Pamatysite keletą kategorijų (įskaitant savo antraštę, svetaines, žinutes, santrauką, dabartinę ir ankstesnę patirtį ir švietimą), kurias galite padaryti viešai arba privačiai. Jei elementas matomas, jis bus pažymėtas „Rodyti“ ir mygtukas bus mėlynas. Norėdami jį išjungti, spustelėkite mygtuką, kad jį paslėptumėte. Mygtukas taps pilkas.

  1. Jei norite pamatyti, ką jūsų profilis dabar atrodo kaip visuomenė, spustelėkite „Peržiūrėti mano viešąjį profilį“, kaip kiti jį mato.

Taip pat galite pritaikyti, kas mato jūsų profilio nuotrauką - jūsų ryšius, tinklą, visus „LinkedIn“ narius arba visuomenę per paieškos sistemas.

Atminkite, kad čia siūlomos kontrolės priemonės skirtos apriboti prieigą prie žmonių, kurie nėra „LinkedIn“ bendruomenės nariai. Jūsų ryšiai ir kiti „LinkedIn“ nariai bus informuojami apie jūsų pateiktą informaciją.


Video Iš Autoriaus:

Susiję Straipsniai:

✔ - 7 Būdai, kaip naudoti Pinterest Small Business

✔ - Laiko valdymas ir naudojimas

✔ - Kaip pradėti verslą, kol dirbate


Naudinga? Pasidalinti Su Draugais!