Autoriaus Dienoraštis Apie Finansų Ir Verslo

Dokumentai, kuriuos galite naudoti I-9 tinkamumo patvirtinimui


Visose naujose nuomose turi būti patikrintas jų tinkamumas dirbti teisėtai JAV. Šis patikrinimo procesas apima I-9 formą. Darbuotojai nurodo tinkamumą ir patikrina, ar jie atitinka reikalavimus, pateikdami dokumentus. Tada darbdavys peržiūri dokumentus ir patvirtina, kad jie yra priimtini. I-9 formos pildymo procesas vyksta dviem etapais:

1 etapas Darbuotojas baigia 1 skirsnį, patvirtinantį pateiktus dokumentus, ir

2 žingsnis - darbdavys patikrina dokumentus.

Skaitykite toliau, kur rasti I-9 formas.

Priimtini dokumentai Kriterijai

JAV Muitinės ir imigracijos tarnyba (USCIS) išvardija dokumentus, kurie yra priimtini kaip tapatybės ir darbo leidimo patikrinimas.

Priimtini dokumentai turi nustatyti (1) asmens tapatybę ir (2) leidimą dirbti. Kai kurie dokumentai nustato abu; šie dokumentai yra A sąraše. Kai kurie dokumentai yra priimtini tapatybei nustatyti; šie dokumentai pateikiami B sąraše. Kai kurie dokumentai sudaro leidimą dirbti; šie dokumentai yra C sąraše.

Darbdavys gali priimti vieną dokumentą iš A sąrašo. Jei nenurodomas A sąrašo dokumentas, darbuotojas turi pateikti vieną dokumentą iš B sąrašo ir vieną dokumentą iš C sąrašo, kad nustatytų tapatybę ir tinkamumą darbui.

I-9 forma nereikalauja, kad darbuotojas pateiktų socialinio draudimo numerį, ir jam nereikia nuotraukos tapatybės (B sąrašo) dokumentuose.

A dokumentų sąrašas

Dokumentai, nustatantys tapatybę ir tinkamumą:

  • JAV pasas arba JAV paso kortelė
  • Nuolatinio gyventojo kortelė arba užsieniečio registracijos čekio kortelė („žalioji kortelė“) (I-551 forma)
  • Užsienio pasas, turintis laikinąjį I-551 spaudą arba laikiną I-551 spaudą ant mašininio skaitymo imigrantų vizos
  • Neimigrantui užsieniečiui, turinčiam leidimą dirbti tam tikram darbdaviui, kuriam įvyko statusas, užsienio pasas su I-94 forma arba I-94A forma, turinčiu tą patį pavadinimą, kaip ir pasas, ir turintis užsieniečio neimigranto statuso patvirtinimą. kadangi patvirtinimo laikotarpis dar nėra pasibaigęs ir siūlomas darbas neprieštarauja jokiems formoje nurodytais apribojimais ar apribojimais

  • Mikronezijos Federacinių Valstijų (FMV) arba Maršalo salų Respublikos (RMI) pasas, turintis I-94 arba I-94A formą, nurodantį neimigrantų priėmimą pagal Jungtinių Valstijų ir FMV laisvosios asociacijos susitarimą.

B sąrašo dokumentai

Dokumentai, nustatantys tapatybę (turi būti naudojamas kartu su C sąrašo dokumentu):

  • Vairuotojo pažymėjimas arba asmens tapatybės kortelė, išduota JAV valstybėje arba JAV turimoje valdoje, jeigu jame yra nuotrauka arba informacija, pvz., Vardas, gimimo data, lytis, aukštis, akių spalva ir adresas
  • Federalinės, valstybinės ar vietos valdžios institucijų ar subjektų išduota asmens tapatybės kortelė, jei jame yra nuotrauka arba informacija, pvz., Vardas, gimimo data, lytis, aukštis, akių spalva ir adresas
  • Mokyklos ID su nuotrauka
  • Rinkėjo registracijos kortelė
  • JAV karinė kortelė arba įrašo projektas
  • Karinės priklausomos asmens tapatybės kortelė

  • JAV pakrantės apsaugos tarnybos jūrininkų kortelė
  • Amerikos kilmės genčių dokumentas
  • Kanados valdžios institucijos išduota vairuotojo pažymėjimas
  • Asmenims iki 18 metų, kurie negali pateikti aukščiau nurodyto dokumento: mokyklos įrašo arba ataskaitos kortelės; klinika, gydytojas arba ligoninės įrašai; dienos arba vaikų darželio įrašas.

C sąrašo dokumentai

Dokumentai, kuriais nustatomas leidimas dirbti (turi būti naudojamas su B sąrašo dokumentu):

  • Socialinės apsaugos sąskaitos numerio kortelė, išskyrus tą rūšį, kurios kortelė išduoda leidimą dirbti JAV.
  • Stae departamento išduotas gimimo užsienyje pažymėjimas (FS-545 forma)
  • Valstybės departamento išduotos gimimo ataskaitos patvirtinimas (DS-1350 forma)
  • JAV valstybės, apskrities, savivaldybės institucijos ar teritorijos išduotas gimimo liudijimo originalas arba patvirtinta kopija, turinti oficialų antspaudą
  • Amerikos kilmės genčių dokumentas
  • JAV piliečių ID kortelė (I-197 forma)

  • Identifikavimo kortelė, skirta rezidento piliečio naudojimui JAV (I-179 forma)
  • Vidaus saugumo departamento išduotas darbo leidimo dokumentas

Daugiau apie I-9 formų dokumentus

  • Visi dokumentai, naudojami patvirtinant darbuotojo darbą, turi būti originalai. Dokumentų kopijos yra nepriimtinos. Jei nesate tikri, ar dokumentas yra originalas, ieškokite vandens ženklo ar antspaudo.
  • Darbuotojų dokumentus galite kopijuoti, tačiau turite saugoti juos saugioje vietoje, kad apsaugotumėte darbuotojų privatumą, ir turite kopijuoti dokumentus visiems darbuotojams, o ne vieniems.
  • Jūs negalite reikalauti tam tikrų dokumentų arba išreikšti pirmenybę tam tikriems dokumentams. Visi dokumentai kiekviename sąraše yra vienodai priimtini.

Kaip gauti I-9 formas

Prieš samdydami savo pirmąjį darbuotoją, įsitikinkite, kad turite tiekiamų I-9 formų. Galite naudoti kelias versijos formas:

  • USCIS turi darbalaukio valdiklį, kuris leidžia užpildyti I-9 formą iš kompiuterio darbalaukio.
  • Galite naudoti I-9 formos popieriaus versiją. Ši versija nėra užpildoma ir turi būti išspausdinta.
  • Galite rasti „I-9“ formos popieriaus versiją biuro prekių parduotuvėje.


Video Iš Autoriaus: Military Lessons: The U.S. Military in the Post-Vietnam Era (1999)

Susiję Straipsniai:

✔ - Kaip pasiekti ir naudoti LinkedIn kompanijos stebėjimo funkciją

✔ - Renkant sprendimą dėl nedidelių sumų sprendimo

✔ - Kaip apskaičiuoti savo namų verslo erdvės išskaičiavimą


Naudinga? Pasidalinti Su Draugais!