Autoriaus Dienoraštis Apie Finansų Ir Verslo

Imigrantų verslininkų vadovas

Ką reikia žinoti, kad galėtumėte pereiti į JAV ir pradėti verslą


Amerika visada buvo svarbiausia vieta norintiems pradėti verslą imigrantams - pagal Amerikos verslumo centro tyrimus 216 bendrovės „Fortune 500“ (43 proc.) Įkūrė imigrantai arba imigrantų vaikai. Tai apima namų ūkio pavadinimus, tokius kaip „Apple“, „Google“, „Netflix“, „Tesla“, „Pfizer“, „Procter & Gamble“ ir daugelis kitų. Jei esate užsienio pilietis, norintis išvykti į Ameriką, kad atidarytumėte verslą, šis imigrantų verslininkų vadovas padės jums pradėti.

Imigrantų verslininkai: statistika pagal pramonės šakas

Remiantis JAV prekybos departamento užsakytu imigrantų savininkų tyrimu, labiausiai paplitę imigrantų verslininkai yra (pagal visų sektorių procentinę dalį):

IndustrijaImigrantų verslininkas
Profesinės, mokslinės ir techninės paslaugos13.7%
Paslaugos, išskyrus viešąjį administravimą11.8%
Mažmeninė prekyba11.3%
Nekilnojamasis turtas, įskaitant nuomą ir išperkamąją nuomą10.0%
Sveikatos priežiūra ir socialinė pagalba9.2%
Statyba8.7%
Apgyvendinimo ir maitinimo paslaugos7.3%

Imigrantai paprastai sudaro didelę pagrindinių gatvių verslo savininkų dalį. Pavyzdžiui, 61 proc. Degalinių savininkų yra imigrantai, 58 proc. Sauso valymo savininkų, 45 proc. Nagų salono savininkų ir 38 proc.

Valstybės, kuriose mažųjų verslininkų imigrantų procentas yra didžiausias, yra:

Valstybė% Mažas autobusas. Imigrantų savininkai
Kalifornija33%
Niujorkas29%
Naujasis Džersis28%
Floridoje26%
Havajai23%

Vizų reikalavimai

Yra įvairių rūšių vizų užsieniečiams, norintiems pereiti į JAV ir pradėti verslą:

L-1A / B Visa

Pagrindinis L-1 vizų programos tikslas - leisti kvalifikuoti užsienio verslo įmoneslaikinai šiuo metu įdarbintus darbuotojus perkelti į esamus filialus JAV arba pradėti susijusių filialų JAV:

  • Darbuotojai turi būti vadovai arba vadovai (L-1A) arba turėti specialių žinių ar patirties (L-1B)
  • L-1A vizos yra suteikiamos pradiniam trejų metų laikotarpiui, pratęsiamos iki ne daugiau kaip septynių
  • L-1B vizas galima pratęsti iki 5 metų
  • Nėra išduodamų L-1 vizų skaičiaus ribų (skirtingai nei H-1B vizos)
  • L1 vizos turėtojai gali prašyti nuolatinio gyventojo statuso (žalioji kortelė) jų buvimo metu
  • L-1 vizų turėtojų sutuoktiniai ir vaikai gali būti įvežami į JAV ir gali dirbti, jei jie turi teisę į darbo leidimo dokumentus
  • Darbdavys pirmiausia turi pateikti I-129 formą (Peticija ne imigrantų darbuotojams) su JAV pilietybės ir imigracijos tarnybomis (USCIS). Darbuotojas negali pateikti formos. Suteikus patvirtinimą ir sumokėjus paraiškos mokesčius, darbuotojas tęsia procesą, pateikdamas formą DS-160 internete. Pareiškėjas taip pat turi turėti interviu JAV ambasadoje, iš kurios jie kreipiasi.
  • Kartu su paraiška turi būti pateiktas verslo planas, kuriame turėtų būti nurodytas įmonės fizinis adresas JAV ir kiti dokumentai, įrodantys laikinojo darbuotojo poreikį.

Daugiau informacijos apie L-1 vizų programą rasite JAV pilietybės ir imigracijos tarnybos svetainėje.

„E-2 Visa“

E-2 viza leidžia asmenims pradėti ar įsigyti verslą JAV. Verslas turi sukurti darbo vietas ir gauti naudos ekonomikai:

  • E-2 vizos galioja tik toms reikalavimus atitinkančioms šalims, kurios turi sutartis su JAV (sąrašas čia). Atkreipkite dėmesį, kad tokios šalys kaip Kinija, Rusija ir Indija šiuo metu neturi E-2 sutarčių su JAV.
  • Jei įmonė yra korporacija, ji turi būti ne mažiau kaip 50 proc. Sutarties šalies piliečių
  • E-2 vizos galiojimo trukmė skiriasi priklausomai nuo kilmės šalies ir JAV abipusiškumo susitarimo. Kai kurios šalys leidžia naudoti E-2 vizas ne ilgesniam kaip penkerių metų laikotarpiui, kitos - ne ilgiau kaip 3 mėnesius.
  • Nepriklausomai nuo to, kiek laiko vizos galioja, pareiškėjams leidžiama apsistoti ne ilgiau kaip dvejus metus, o tai gali būti pratęsta dar dvejus metus, išvykstant iš šalies ir grįžus į ją. Atkreipkite dėmesį, kad jei vizos galiojimo laikas baigiasi dvejus metus, pareiškėjas gali toliau gyventi JAV iki dvejų metų laikotarpio pabaigos. Jei turėtojas neketina išvykti iš šalies, jie gali kreiptis dėl statuso pakeitimo ir gauti dar dvejus metus, net jei pasibaigė viza. Tačiau, jei turėtojas išvyksta iš šalies, jam reikės iš naujo kreiptis į užsienio konsulatą dėl naujos E-2 vizos, kad vėl galėtų atvykti į JAV.
  • Reikalaujama pakankamai didelių investicijų, kad kapitalizuotumėte ir valdytumėte verslą (suma priklauso nuo pramonės ir verslo tipo - į paslaugas orientuotas verslas gali reikalauti tik 50 000 JAV dolerių)
  • Papildomi sutuoktiniai ir vaikai iki 21 metų taip pat gali gauti E-2 vizas. Sutuoktiniams leidžiama dirbti
  • E-2 viza nesuteikia tiesioginio būdo gyventi (žaliosios kortelės), tačiau jei įmonė auga į didesnę įmonę, pareiškėjas gali pakeisti savo vizos statusą į EB-5, kuris suteikia rezidento statusą. „E-2“ vizų turėtojai taip pat gali turėti teisę gauti santuokos ar šeimai priklausančių žaliųjų kortelių paraiškas.
  • Pareiškėjai paprastai kreipiasi į JAV ambasadą arba konsulatą savo gyvenamosios vietos šalyje
  • Be tinkamumo reikalavimų, pareiškėjai turi pateikti verslo planą, kuris aiškiai parodo pakankamą investicijų lygį ir ekonominę naudą JAV rinkai.

EB-5 imigrantų investuotojų viza

EB-5 viza yra ideali vieta turtingiems imigrantams, norintiems investuoti nemažą kapitalo dalį į naują ar esamą verslą JAV. Savo ruožtu investuotojas ir jo artimiausias šeimos narys gali gauti nuolatinę gyvenamąją vietą.

Pagrindinis programos tikslas yra darbo vietų kūrimas. Nuo 1990 m. Iki 2015 m. Užsienio investuotojai iš Kinijos, Kanados ir Artimųjų Rytų sukūrė tūkstančius Amerikos darbo vietų per EB-5 programą, investuodami daugiau nei 6,8 mlrd. Už tai buvo suteikta daugiau nei 29 000 JAV vizų. Iki 10 000 EB-5 vizų išduodamos kasmet, kiekvienai šaliai viršijus septynis procentus. Kinija, Vietnamas ir Indija yra labiausiai paplitę pareiškėjai.

Pagrindiniai EB-5 vizos gavimo kriterijai yra šie:

  • Minimali 1 000 000 JAV dolerių investicija į miesto nustatymus arba 500 000 JAV dolerių kaimo ar Tikslinės užimtumo zonoje (TEA), tai yra sritis, kurioje nedarbo lygis yra ne mažesnis kaip 150 proc. Šalies vidurkio
  • Lėšos gali būti tiesiogiai investuojamos į naują ar esamą verslą arba pasyviai EB-5 regioniniame centre. Regioniniai centrai yra patvirtintos organizacijos, naudojančios investuotas lėšas, skirtas finansuoti / kapitalizuoti darbo vietų kūrimo projektus TEA. Regioninio centro investicija nereikalauja, kad investuotojas valdytų verslą ar gyvena projekto teritorijoje, o Regioninis centras yra atsakingas už darbo vietų kūrimo kriterijų laikymąsi; tačiau investuoti fondai yra „rizikuojami“ ir moka palyginti mažus palūkanas
  • Lėšos gaunamos iš teisėtų šaltinių ir gali būti grynųjų pinigų arba pinigų ekvivalentų, inventoriaus, įrangos ar turto pavidalu (vertinimas grindžiamas tikrosios rinkos verte JAV doleriais)
  • Investicija turi sudaryti ne mažiau kaip 10 nuolatinių darbo vietų JAV darbuotojams per dvejus metus nuo sąlyginės nuolatinės gyvenamosios vietos išdavimo
  • Investicija gali būti naudojama kuriant naują verslą arba įsigyti esamą verslą (esamas verslas gali būti išplėstas, kad atitiktų minimalius investicijų ir užimtumo reikalavimus)
  • Pareiškėjai turi įrodyti, kad investiciniai fondai ar kapitalas yra kilę iš teisėtų šaltinių, t. Y. Neteisėtai gautų. Reikalingi įrodymai apima banko įrašus, verslo ir (arba) asmenines mokesčių deklaracijas ir kt.

Prašymas išduoti EB-5 vizą yra sudėtingas procesas, kuriam reikalingi daugybė patvirtinamųjų dokumentų - dauguma pareiškėjų konsultuojasi su patyrusiu imigracijos advokatu, kad padėtų jiems atlikti procesą.

EB-5 vizoms paprastai reikia bent vienerių metų sąlyginei gyvenamajai vietai ir dvejus metus - žaliosioms kortelėms, nors kai kurių šalių, pvz., Kinijos, investuotojai turėjo daugiau laiko užbaigti EB-5 procesą.

H-1B Visa

H-1B Vizos imigrantams išduodamos prireikus, laikinai, siekiant užpildyti laisvas darbo vietas JAV darbdaviams, ypač tokiose pramonės šakose kaip aukštųjų technologijų sektorius. H-1B vizos turėtojas gali steigti verslą JAV kaip investuotojas, tačiau jie negali dirbti tik dėl darbdavio, kuris rėmė vizą.

Būsimi imigrantų verslininkų programų pokyčiai

Reaguodama į grupes, siekiančias mažinti užsienio darbuotojų ir imigrantų skaičių, 2017 m. Balandžio 18 d. Įsigaliojo „American American“ ir „American American Executive“ užsakymas, kuriuo siekiama, kad imigrantams būtų sunkiau užsidirbti JAV.

  • EB-5 Visa - Daugelis kaltinimų dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo buvo išlyginti EB-5 programoje praeityje, keliant diskusijas tarp įstatymų leidėjų ir lobistų. Galimi būsimi pakeitimai apima minimalių būtinų investicijų didinimą ir (arba) didesnę kontrolę nuo apgaulingų paraiškų.
  • „E-2 Visa“ - Pareiškėjai dabar turės parodyti aiškų ketinimą išvykti iš JAV, pasibaigus vizai (anksčiau pareiškėjas galėjo parduoti savo užsienio gyvenamąją vietą prieš persikėlimą į JAV)
  • H-1B Visa - Vykdomasis potvarkis reikalauja geresnio imigrantų atrankos, kad būtų išvengta galimų piktnaudžiavimo H1-B sistemoje. Atsakydami, tokie „Silicio slėnio“ gigantai, kaip „Apple“ ir „Google“, stumia atgal ir prašo didinti dabartinį H-1B dangtelį.
  • „L-1 Visa“ - sugriežtinti L-1 vizų tinkamumo kriterijai, ypač atnaujinant paraiškas. Būdama anksčiau suteikta L-1 viza, nebepadidina galimybės pratęsti terminą - kiekviena atnaujinimo paraiška dabar laikoma visiškai nauja peticija.

Paleisties aktas

Atsižvelgiant į dabartinės sistemos kritiką ir ilgą ir sunkų procesą, su kuriuo susiduria imigrantų verslininkai, norintys pradėti verslą JAV, JAV senatorių grupė pasiūlė dviejų partijų „Startup Act“, kuris, be kitų pasiūlymų, apima rezoliucijas:

  • „Sukurti ribotas verslo vizas 75 000 legalių imigrantų, kad jie galėtų likti Jungtinėse Valstijose, pradėti verslą ir kurti darbo vietas;
  • Sukurkite naują ribotą STEM vizą, kad 50 000 JAV išsilavinusių užsienio studentų, kurie baigia magistro arba daktaro laipsnį, mokslo, technologijų, inžinerijos ar matematikos srityje gali gauti žaliąją kortelę ir pasilikti šioje šalyje, kur jų talentai ir idėjos gali paskatinti augimą ir kurti Amerikos darbo vietas;
  • Pašalinkite užimtumo imigrantų vizų viršutines ribas, kurios kliudo JAV darbdaviams įdarbinti aukščiausio lygio talentus, kurių jiems reikia augti. “

Taip pat žiūrėkite:

Pelningiausios mažosios įmonės

Geriausios mažųjų įmonių galimybės 2018 m


Video Iš Autoriaus:

Susiję Straipsniai:

✔ - 5 Pardavimo strategijos pasiekti didelėms korporacijoms

✔ - Prognozuojamų mokesčių pateikimas IRS: 1040-ES forma

✔ - Geriausios valstybės įtraukti verslą


Naudinga? Pasidalinti Su Draugais!